13.6.16

Kokemuksia täynnä eletty kesän viikonvaihde

Viime perjantaiaamulla 10.6.2016 lähdin Haapamäen asemalta junaa korvaavalla taksibussilla kello 05.55 kohti Vilppulaa, josta alkoi tunnin junamatka kiskobussilla Tampereelle halki viheriöivien kevätkylvöjen peltomaisemien metsien välissä. Oli juhannuksen suven aika parhaimmillaan. Pihlajat, sireenit ja pensaat kukkivat. Käki kukkui Haapamäen maisemissa, mutta junaanhan eivät kesään äänet toki kuulu.


Tampereelta matka jatkui Vantaan Martinlaaksoon ja sieltä lähijunilla Espoon keskuksen asemalle. Ukkossateen vuoksi otin taksikyydin Espon tuomiokirkkoseurakunnan kappelille. Olin saanut omaisilta kunniatehtävän tulla siunaamaan viimeiseen lepoon asuintaajamani Haapamäen Kumpulammin lähiön

entistä lähikauppiasta, joka oli tullut tutuksi Haapamäen piirikappalaisena toimiessani. Halusin saattaa entisen seurakuntamme jäsenen hänen korkean ikänsä seurakunnan siunattuun maahan.


Espoon tuomiokirkon juhannuksen suven maisema puhutteli minua voimakkaasti. Täältä lähdin muistohetken jälkeen junalla Seinäjoelle, jossa oli Keskustan puoluekokous. Tämä oli mielestäni onnistunut,  ei ollut rritelyä, muiden moittimista tai edes omaa kehuakaan, mikä viime mainittu on usein saattanut haitata meitä kokeneempia puoluekokouskävijöitä. Itse olen ollut näissä mukana jo vuodesta 1970 alkaen ja nyt oli ilmapiiriltään paras kokous!

Ei kommentteja: