1.1.23

Koronan uusi nousu uhkaa

tuoreimmat uutiset maailmalta ovat huolestuttavia. Kulkutauti korona on ryöstäytynyt Kiinassa hallitsemattomaksi, kun rajoitukset aivan käsittämättömästi poistettiin. Miksi Kiinassa tehtiin näin, on arvoitus. Ilmeisen selvää on kulkutaudin nousu tuloksia tuottaneiden rajoitusten poistuttua. Kiina tietenkin itse päättää omasta koronapolitiikastaan. Tälle politiikalle ei ulkomaista voine merkittävästi vaikuttaa.

Mutta miksi muut maat eivät ryhdy heti toimiin? Nyt kansainvälistyneessä maailmassa kulkutauti etenee hyvin nopeasti. Siksi tarvitaan rajoituksia miellyttivätpä nämä tai ei. Suomi asetti ensimmäisen korona-aallon tullessa tehokkaita rajoituksia kulkutautia vastaan ja näillä saatiin tilanne hallintaan. Sairaalapaikat saatiin kohtuudella riittämään ja Ruotsin kaltaiselta katastrofilta vältyttiin.

Väitän, että vielä nopeammin toteutetuilla rajoituksilla olisi tilanne ollut alusta alkaen paljon paremmin hallittavissa ja mitä ilmeisimmin kaikkein tiukempiin rajoituksiin ei silloin olisi ollut tarvettakaan. Rokotukset olisivat ennättäneet sitten estämään kulkutautia tehokkaammin, kun sen etenemistä olisi heti ja tehokkaasti rajoitettu.

Miksi nyt päättäjät eivät kykene tai halua nähdä kulkutautitilaanteen vaarallisuutta? Miksi kulkutautia ei haluta estää pääsemästä maahamme.
Jos maahamme olisi tulossa suuret määrät rottia, ryhdyttäisiin heti vastatoimiin. Onko niin, että kun rotat voidaan nähdä, askelten ropinat kuulla ja jätökset havaita, niin näistä syistä ryhdyttäisiin heti toimiin rottien leviämistä vastaan.

Onko niin, että näkymätön, äänetön, hajuton, mauton ja tuntoaistillekin havaitsematon virus ei herätä tarpeeksi ajoissa toimiin? Vaadin maan hallitusta ja terveysomaisia pikaisiin toimiin koronaksi kutsutun kulkutaudin uuden maahan tulon estämiseksi. Kun EU näyttää jälleen olevan sekä kykenemätön että haluton estämään Kiinasta tulevan kulkutaudin tuloa rajoillaan, on Suomen tehtävä se omilla rajoillaan.

Ei kommentteja: