28.2.23

Arjen ja elämän asiat eduskuntaan

Haluna olla vaikuttaja enkä vaikertaja. Siksi olen kokenut välttämättömäksi lähteä tavoittelemaan takaisin työmahdollisuuttani kansanedustajana. Vain vaikuttajana vaikuttajan paikalla voi saada asioita eteenpäin. 

Ellen ole eduskunnassa, en voi tehdä laki- ja toimenpidealoitteita mistään asiasta. Eduskunnan ulkopuolella, olen täysin avuton auttamaan avun tarpeissa olevien asioita lainsäädännössämme.
Siksi tällä kirjoituksellani haluan pyytää nyt Uudellamaalla äänioikeutettuja harkitsemaan äänen antamista minulle eli Lauri Oinoselle.

Juuri Uudellamaalla on paljon ihmisiä, jotka kokevat asioiden epäkohdat liiankin omakohtaisesti joko ihan itse tai lähipiirissään. Nämä yksityisille ihmisille ongelmalliset asiat monista televisiossa ja medioissa tutuiksi tulleille poliitikoille ovat etäisiä ja eivät tule lainkaan esille päätösten valmisteluissa puhumattakaan itse päätöksissä.

Eduskuntatyössäni en arkaillut aloitteiden ja kysymysten teossa. Halusin ottaa kirjallisissa muodoissa asioita aktiivisesti esille. Käytin istuntosalissa varsin paljon puheenvuoroja aina iltamyöhän istuntojen loppuun asti. Periaatteeni oli ja on "aina paikalla" ja "poissaoloja nolla". 

Tämä onnistui ja se on ihan ihme, sillä sain olla lähes satavuotiaaksi eläneelle äidilleni vapaaehtoinen omaishoitaja. Äitini halusi olla mahdollisimman omatoiminen, mutta tein useita puhelinsoittoja saadakseni selville hänen vointinsa jo ihan äänensävystä. Jos havaitsin huolestuttavaa, kutsuin kotipalvelun tai muuta apua ja lähdin heti tilanteen mahdollistaessa nopeimmalla yhteydellä paikalle.

Tiedän muutoinkin hyvin omaisten huolet läheisistään ja ihmisten minulle kertomat pulmat. Toimiessani diakoniatyöstäkin vastanneena pappina ihmisten parissa sain kohdata monia "arjen ja elämän" ongelmia hyvinkin erilaisissa asioissa. Sain todellisilta kokemusasiantuntijoilta mitä moninaisinta viestiä.

Kun kerran Haapamäen Katulähetyksen talolla puheessani toin esille aikamme ongelmia, sain välihuudon: "Mitä valitat, mene eduskuntaan ja toimi!" Tämä alkoholin kanssa kamppailleen lähimmäisen käsky velvoittaa minua yhä ja koen, että entistäkin voimakkaammin. 

Siksi olen ehdolla NYT UUDELLAMAALLA kolmen eduskuntakauden kokemuksella. Tiedän, miten tulee toimia. Mutta haluan kuulla työssäni arjen ja elämän kokemusasiantuntijoita. Nämä ihmiset ansaitsevat asioidensa esille tulon eduskunnassa.




Ei kommentteja: