18.6.07

Juhannuksenalusviikon maanantaina

Kesä on kiitänyt jo juhannusviikon maanantaihin. Tänään oli myös eduskuntapäivä. Joulun ja juhannuksen alla otetaan tarpeen mukaan myös maanantaipäiviä eduskuntatyön käyttöön. Yleensähän maanantait ovat maakunnallisen työn päiviä ja samalla on kansanedustajilla on mahdollisuus myös osallistua kunnalliselämään.
 
Minullakin oli tänään Keuruun kaupunginvaltuuston kokous. Vuoden alusta olen toiminut myös valtuuston puheenjohtajana. Mielestäni o n erittäin hyvä, että kansanedustajilla on kunnalliseen elämään akttista kokemusta. Ainakaan minä en tietäisi muutoin sitä kovaa realismia, jonka parissa kunnissa eletään. Juuri kunnissa joudutaan käsittelemään asioita, jotka ovat ihmisiä lähellä. Näitä kysymyksiä ovat terveyden ja sairauden hoito, hoivatyö koko laajudessaan, opetus, kaavoitus, yrityselämä ja yleensä kaikki se, mikä koskettaa ihmistä.
 
Jos kansanedustajana joutuisin ottamaan näihin asioihin kantaa ilman kunnalliselämän kokemusta ainakin minulta puuttuisi todellisen arjen paikallistuntemus. Ennätin myös valtuuston kokoukseen, Helsingistä pääsee junalla Haapamäelle nopeimmillaan kolmessa tunnissa ja yhdessä minuutissa. Autoni oli odottamassa Haapamäen asemalla matkaa Keuruun kaupungintalolle. Huomennna tiistaina taas juna vie aamukuuden jälkeen eduskuntatoimiin. Juna on ainakin minulle kaikkein vaivattomin tapa matkustaa.
 
Junassa voi työskennelläkin. Tein tänäänkin luonnoksen kirjallisesta kysymyksestä liittyen YLE:n Manne ohjelmaan televisiossa. Romaniystäväni ovat kyseisestä ohjelmasta hyvin luokkaantuneita. Avustajani kirjoittaa junassa kynällä tekemäni tekstin puhtaaksi huomenna samaan aikaan kun olen täysistunnossa.

Ei kommentteja: