10.6.07

Sunnuntaina 10.6.2007

Tänään sunnuntaina osallistuin kuulijana sanan jumalanpalvelukseen Keuruun kirkossa. Puoliltapäivin lähdin toimittamaan kastetta eräälle Keski-Suomen korkeimmista paikoista Keuruun ja Haapamäen välissä Honkavuorella sijaitsevalle Honkakodalle. Teen kirkollisia toimitulksia asianomaisten pyynnöistä talkootyönä aina, kun vain kalenteriini sopii. Kaste oli ensimmäinen Honkakodalla. Omistajat olivat tehneet pihalle olevaan laavuun upean alttarin tilaisuutta varten. Talvella Honkakodalla oli pidetty hääjuhlat.
 
Juhannuksen aatonaattona siunaan hautaan kunnianarvoisan elämäntyön tehneen karjalaisen miehen. Heinäkuussa odottaa Keuruun Pohjoisjärven Männistön nuorisoseuran talolla vihkiminen. Morsian oli ensimmäiseltä rippikoulultani, jonka pidin syyskesällä 1972 yhdessä seurakuntalehtori Raili Tenan kanssa Keuruun silloisella seurakuntatalolla. Kansanedustajan ja seurakuntapapin työn kuvat ovat hyvin samanlaiset. Kummassakaan ei ole työaikoja ja töitä on myös iltaisin ja viikonloppuisin.
Molemmissa tehtävissä kohdataan ihmisiä elämän eri tilanteissa. Papin työ ja kokemus on mielestäni hyvä pohja kansanedustajan työlle ihmisten auttaseksi.

Ei kommentteja: