22.6.07

Juhannusaattoiltana

On juhannusaatto. Aamupäivällä annoin kyytiä äidilleni Multialle, jossa hän 91-vuotiaana istutti muutaman kesäkukan synnyinkotini pihapiiriin. Minä puolestani laitoin maahan loput kellarissa olleet ja itäneet perunat. sen jälkeen sain kunnian vata Keuruun kesäkisat, perinetiset juhannusaattokisat, joista on käytetty myös nimeä Herpmannin poikien muistokisat. Herpmannin pohjat olivat ison vihan aikan Keuruun kirkkoherran poikia, jotka urhoollisesti taistelivat loppuunsa asti vainolista vastaan.
 
Haluan osaltani kiittää kaikkia juhannusaaton kesäkisojen järjestelijöitä hyvin tehdysta talkootyöstä. Illalla menen kotiväen kanssa Keuruun Isoon Kirjaan. Siellä on meneillään maailman suurin hengellinen juhannusjuhla helluntailiikkeen järjestämänä. Sain tuoda keskiviikkolillan avajaisissa kotikaupunkini tervehdyksen juhlille. Huomenna juhannuksena annan äidilleni juhannuskirkkokyydin Keuruun kirkkoon ja sen jälkeen menen Saarijärven juhannusaattokisoissa tapani mukaan käymään.
Omat juhannuskokkoni Multilla jäävät polttamatta muiden menojen johdosta. Minulla on jokikokko, koskikokko ja pari peltokokkoa. Ehkäpä ne palavat syysiltojen tummuessa?
 
Hyvää Juhannusta jokaiselle!

Ei kommentteja: