24.6.07

Juhannussunnuntai-iltana 24.6.2007

Juhannus alkaa olla takanapäin. Tänään olin Multian kirkossa sanan kuulossa. Multialla oli Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen maakunnallinen kirkkopyhä. Ystäväni Reijo Arkkila saarnasi ja seurakuntakeskuksessa oli lähetyslounaan jälkeen päiväjuhla. Osallistuin vielä iltapäivällä Keuruun Isossa Kirjassa juhannuskonferenssin päätöstapahtumaan ja olin samalla kyydin antajana. Minulle kirkjolliseen juhlaan kuuluu kristillinen sisältö. Ilman sitä juhla on vailla olemustaan.
 
Vaikka eduskunnassa on istuntotauko, se ei tarkoita lomaa. Olen Pohjoismaiden Neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsen ja olen valittuna sen kautta PN.n puhemiesneuvostoon. Maanantaiaamulla lähden Jyväskylästä ensimmäisellä lentovuorolla kokousmatkalle Norjaan. Kokous kestää neljä päivää ja matkat vievät vielä aikaa ohessa, joten kotia palaan vasta viikonlopuksi.
Nyt maanantaiaamulla ennätän käymään lentovuorojen välissä eduskunnassakin ja teen kirjallisen kysymyksen puolustusministerin vastattavaksi Puolustusvoimien Räjähdelaitoksen esikunnan sijoittamisesta toistaiseksi Keuruun Kalettoman osin tyhjinä oleviin tiloihin vuokratilojen asemesta. Armeijan kannattaisi mielestäni käyttää omia valmiita esikuntatilojaan omaan tarkoitukseensa vuokraamisen asemesta.
 
Seuraavlla viikolla en vieläkään pääse omien tekemättömien  omien hommien kimpppuun, sivistysvaliokunta kutsuu osaksi viikkoa Kajaaniin kotimaan maakuntamatkalle Kainuun maakuntaliiton ohjelmoimalla tavalla. Menen mukaan, jotta voisin saada valiokunnan joskus vuorollaan myös tänne Keski-Suomeen. Alkavalla viikolla on myös Pietarin päivä, jolloin viljelyssä vuodenpuolisko vaihtuu "isännän puolesta" "emännän puoleksi". Toisin sanoen kylvöjen aika naurista myöten on ohi ja nyt maa alkaa antaa satoaan. Antakoon Luojamme kaikkeen kasvun!

Ei kommentteja: