25.6.09

Kesäterveiset Pohjoismaiden Neuvostosta!

Tervehdys Torniosta, pohjoismaiden Neuvoston valiokunta ja Suomen valtuuskunnan kokouksesta!

Elinkeinovaliokunnassa käsiteltiin liikenneverkoston ohella myös suurpetojen suojelua. Omana kantanani toin esille sen, että suurin osa suomalaisista kokee suurpedot vaarana asuin,- työ-, ja vapaa-ajan ympäristössään. Luonnon todelliset ystävät eivät petovaaran vuoksi uskalla enää liikkua luonnossa. Lapset ja nuoret vieraantuvat luonnosta yhä enemmän. Vaikka petopelko kiistettäisiinkin, niin silti se on jo nyt rajoittanut ihmisten halua liikkua luonnossa yhä useampien kohdalla.

Monet tekevät myös työtä metsissä, joissa pedot ovat vaaratekijä mm. metsänraivaajille, metsätaloussuunnittelijoille ja esim. tuulenkaatopuita korjaaville ihmisille. Pehmeät ja ekologiset metsätyöt vaarantuvat petovaaran vuoksi. Ihmiset vieraantuvat hälyttävästi omistamistaan metsistä. Tämä ei ole hyväksi metsien hoidolle ja metsätaloudelle.

 

Petojen suojelu tulisi vaaran ja pelon välttämiseksi toteuttaa vain suljetuilla suojelualueilla ja eläintarhoissa. Ihmisten asuin- ,työ-, ja vapaa-ajan ympäristöt tulisi tehdä pedoista vapaaksi, kuten asia on ollut aiemmin. Siksi suurpetoja olisi voitava metsästää aseenkäsittelylakien mukaan vapaasti. Näin oli asia ennen eikä silloin ollut petojen tekemiä vahinkoja eikä petovaaraa. Jätin asiasta kirjallisen lausunnon Pohjoismaiden Neuvoston elinkeinovaliokunnan pöytäkirjaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

SOON MORON!
ENTÄ TÄMÄ VALTATIE 18/MULTIAN OIKAISU? KOSKA TYÖT ALKAVAT?