16.6.09

Turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko aiheena

Tänään tiistaina 16.6.2009 eduskunta keskusteli turvallisuus- ja puolustuspoliittisesta selonteosta. Keskustan ryhmäpuheenvuoron käytti Tanja Karpela. Pelkäsin ja jännitin Tanjan sanoja, koska Tanja on mediassa esittänyt asevelvollisuuteen liittyen keskustalaisesta näkemyksistä poikkeavia kantoja. Mutta ryhmäpuheenvuoro oli korrekti ryhmän ajatuksille, siitä tunnustus Tanjalle.
 
Itse käytin useita puheenvuoroja. Olennaista ovat koko maan puolustaminen, yleinen asevelvollisuus ja näiden edellyttämä varuskuntarakenne. Kyse on siitä, että jokainen tietää kotiaan ja läheisiään puolustettavan. Asevelvollisuuden avulla kansa kouluttaa itsensä puolustustaitoiseksi. Kun vielä on "kättä pitempää", on Suomi 2 % väkimäärällä Euroopassa maa, jolla on asiantuntijoitten mukaan 10 % Euroopan puolustuskyvystä. Täten meidän ei tarvitse hävetä muiden rinnalla.
 
Luotan myös Suomen nuorisoon. Entistä enemmän on entistä fiksumpia ja osaavampia nuoria. Tämä unohtuu liian usein. Pitää muistaa hyvätkin asiat. Nuorillekin tärkein periaate on muutaman viikon sotaväkikokemuksella "veljeä ei jätetä". Siksi luotan nuoriin ja Suomen tulevaisuuteen.

Ei kommentteja: