17.9.13

PÖYDÄN TAKAA POHDITTUA

POHDINTAA PÖYDÄN TAKAA

Vuosi sitten olimme käymässä Keuruullakin kunnallisvaaleihin. Nyt uutta valtuustokautta on kulunut viidennes. Tässä yhteydessä on aihetta kiittää Keskustalle annetusta luottamuksesta. Henkilökohtaisesti kiitän myös äänestäjiä ja valtuustoryhmäämme luottamuksesta, jota saan kantaa Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

Puheenjohtajan työstä vain pieni murto-osa on näkyvää työtä valtuuston istunnoissa, se on vain jäävuoren huipun kärki. Erityisesti nyt julkisuudessa paljon esillä olevat kuntauudistus ja soteuudistus vievät palavereineen ja niihin valmisteluineen varsin paljon aikaa. 

Vaarana on se, että tärkeät kysymykset työpaikkojen luomisesta ja kotikaupunkimme todellisesta kehittämisestä ja elinvoimaisuuden lisäämisestä jäävät sivuun. Aikaa kuluu paljon valtion vaatimiin selvityksiin. Pioneerirykmentin 300 meille ilmaisten valtion työpaikkojen menetyksen aukko tuo tehtävän, jonka tulisi olla ykkössijalla, jos haluamme elinkeinojen edistyvän Keurusseudulla ja paikkakuntamme menestyvän.

Kunta- ja soteuudistus eivät tuo Keuruulle työpaikkoja. Tosiasia on, että kuntaliitos toisi keuruulaisille 1-2 veroprosentin ylimääräisen nousun, velkojen kasvun ja palvelujen etääntymisen. Siksi Keuruulla ei ole aihetta kuntaliitoksiin. Ei pidä "hötkyillä" soteuudistuksessakaan (sosiaali- ja terveyssektori). Vaarana on palvelujen etääntyminen ja kustannusten siirtyminen kansalaisille yhä enemmän.

Molemmissa "uudistuksissa" tarvitaan tervettä harkintaa ja oman paikkakuntamme asukkaiden perustarpeiden sitkeää puolustamista. Me emme saa joutua hallintoalamaisiksi, meillä on oltava jatkossakin ohjakset omissa käsissä.
Tässä Keuruun keskustalaiset kaupunginvaltuutetut haluavat tehdä yhdessä muiden kanssa rakentavaa yhteistyötä asukkaittemme ja koko Keuruun parhaaksi.

Lauri Oinonen

Ei kommentteja: