20.6.14

Hyvää Juhannusta 2014!

Hyvät blogini seuraajat juhannuksena 2014!
 
On juhannusaattoaamu, Upea sää ympäröi luonnossa, kaikkea on sopivasti!
Tänään annan kyytejä Ison Kirjan juhannuksenviettäjille  päiväjunalta ja käyn iltasella siellä itsekin. Toivon tapaavani  myös tuttuja henkilöitä. Meillekin tulee tapahtuman vieraita yöksi Haapamäelle ja lämmitän heille juhannuksen yösaunan alakerrassa.
 
Huomenna haluan mennä Keuruun juhannuskirkkoon. Kaipaan entisaikojen täysiä  juhannuskirkkoja, jolloin Multialla oli kirkon pihan penkitkin täynnä väkeä. Nyt juhannuskirkoissa on tilaa ja murheellinen, hyvin murheellinen olen siitä, että nykyisin on monia kirkkoja kuten Haapamäelläkin, joissa ei ole juhannuspäivänä, Johannes Kastajan päivänä juhannuskoivuja. Kun kirkot ovat kiinni, se viestii, että seurakunnat eivät haluakaan kutsua ihmisiä Jumalan ikuisen sanan totuuksien ja armon äärelle.
 
Juhannussunnuntaina saan olla talkootehtävässä Keuruun kirkossa konfirmaatiomessussa ehtoollisenjaossa seurakunnalle. Silloin on Keuruun kirkossa väkeä, iloitsen siitä! Sunnuntaina on sitten Haapamäen kirkossakin kyllä iltamessu, mutta onko juhannuskoivuja, joita kaipaan? Kuten jouluna joulukuusi, niin juhannuksena juhannuskoivu(t) kuuluvat kirkkoon.
 
Siunattua juhannusta ja Suomen lipun päivää jokaiselle!

Ei kommentteja: