18.12.15

Hyvää joulunaikaa 2015

Tervehdys Keuruulta/Haapamäeltä/Multialta!

Neljäs adventti lähestyy. Sunnuntaina on iltakuudelta Multian kirkossa joulukonsertti, jossa laulaa sotilasmuusikko Hannu Haahkala, aion osallistua naapurinpojan konserttiin. Maanantaina 20.12. on Keuruun kirkossa keskikoulun luokkatoverini/luokkatoverimme Aimo Varjotien perinteinen joulukonsertti myös muiden esiintyjien kanssa Keuruun kirkossa. Aion osallistua.

Tällä kertaa ei ole (vielä) tullut pyyntöjä joulun ajna kirkollisiin tehtäviin. Jouluyön Keuruun kirkon messuun on yleensä ehtoollisavustajan pyyntö tullut. Samoin seurakuntien joulunaluskiireet ovat yleensä uuvuttaneet flunssaan jonkun ahkeran pappiskollegan ja lyhyellä varoitusajalla on usein kutsu tehtävään tullut. Nyt ei ole onneksi flunssaepidemioita Keurusseudulla ainakaan vielä.

Heti tammikuun alussa 2.1.2016 olen kutsuttu Multian kirkkoon siunaamaan syntymäkotini naapuria entistä kirvesmiestä Voitto Niemeä Kurenkoskelta. Hänen  kotinsa oli Multianjoen Kurenkosken varrella pari kilometrä joenjuoksua ylöspäin kirkonkylän suuntaan, Voitolla oli myös kesämökki Soutujoen varrella puolen kilometrin päässä synnyinkotini Lummilan pellosta. Voitto oli veljiensä kanssa nuorena miehenä kirvesmieshen urakoitsijana rakennettaessa vuonna 1966-67 valtion oppikoulurakennusta  Haapamäen yhteislyseota. Taitavan kirvesmiehen osaamista kehui myös äitini, koska Voitto Niemi teki vuonna 1958 huopakaton myös kotiimme kohta rippikoulunsa jälkeen.

Kun äitini kuolemasta vasta runsas vuosi, niin tuntuu, että joulua ei ole entiseen tapaan tulossa. Tärkeämpää on toki joulun sanoma, jonka sisältö ei onneksi riipu meistä eikä meidän tunteistamme. 

Toivotan jokaiselle Rauhallista Joulua sen sanoman merkeissä!















UOKKATOVERIMMEuokkatoverimme


To: aili.vartia@kolumbus.fi; plahti@gmail.com
CC: mirjaeakosola@gmail.com; riittakoski@luukku.com; jorma.haapamaki@gmail.com; aarno.valkeisenmaki@pp.inet.fi; lauri.oinonen@hotmail.fi; marja.vauhkonen@gmail.com; pekka.valkeisenmaki@gmail.com; leenakutinlahti@hotmail.com; hilkka.nortomaa@gmail.com; heinonen.veijo@gmail.com; maire.rainio@hotmail.fi
From: saari.jaakko@gmail.com
Subject: VS: Hyvää Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta 2016
Date: Fri, 18 Dec 2015 10:24:33 +0200

Vastaavalla tavalla, nimenomaanSäihkyvä sydän

Lähettäjä: aili.vartia@kolumbus.fi
Lähetetty: ‎18.‎12.‎2015 9:47
Vastaanottaja: pekka
Kopio: Mirja Kosola; Riitta Koski; Jorma Haapamäki; Aarno Valkeisenmäki; Lauri Oinonen; Marja Vauhkonen; Pekka Valkeisenmäki; Jaakko Saari; leena kutinlahti; Hilkka Nortomaa; Veijo Heinonen; Maire Rainio
Aihe: Re: Hyvää Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta 2016

Hei kaikki

Espoossa ei oikein ole joulutunnelmaa, kun ikkunasta ulos katsoo. On
kosteaa ja harmaa kaamos.
Toista oli ennen hyvinä aikoina siellä Keski-Suomessa!!
Me lähdemme joulunviettoon Porin puoleen.  Josko siellä näkisi
joulumaisemia.

Oikein rauhallista joulua ja kaikkea hyvää uudelle vuodelle.
Ennen kaikkea terveyttä teille jokaiselle.

Iili


Ei kommentteja: