2.12.15

Pro Rautatie ry:n seminaarissa 2.12.2015

Olin tänään 2.12.2015 Helsingissä Pro Rautatie ry:n seminaarissa Helsingissä Postitalon auditoriossa. Seminaari oli maksuton, joten kiinnostuin ja päätin lähteä. Kun ilmoittauduin, yhdistyksen  toiminnajohtaja pyysi minulta kommenttipuheenvuoroa VR:n edustajana jälkeen. Kysyin, voisinko käsitellä kommenttipuheenvuorossani Haapamäen kautta kulkevien ratojen liikenteen kehittämistä vastaiskuna lakkautusajatuksille.

Tämä sopi oikein hyvin ajankohtaiseen uhkaan liittyen. Puheenvuorossani toin esille sen, että kaikki ihmiset eivät käytä nettiä eikä kaikilla ole pankkitunnuksia. Toimivilla henkilökohtaisilla asiakaspalveluilla on tarvetta, jota kiireiset R-kioskien myyjät eivät aina ennätä asiakasjonoissa hoitaa. Lisäksi on paljon vaadittu vastata koko rataverkkoa koskettaviin asiakkaiden tiedusteluihin muun työn ohessa. Olisi kohtuullista, jos VR:llä olisi myös maksuton informaatiopuhelinnumero asiakkaiden tiedusteluille.

Haapamäen kautta kulkevien ratojen liikennettä tulisi tiedottaa ja myös mainostaa. Nyt tiedotus on minimissään ja mainonta puuttuu täysin. Sanoin, että kaupankäynti ilman mainontaa on kuin silmänisku tytölle pimeässä, vain sinä tiedät ei kukaan muu. Menestykseen tarvitaan markkinointia myös junaliikenteessä.

Eräitä markkinointikeinoja olisivat myös alennustarjoukset. Ne voisivat kohdistua tietyille ajoille tai tietyille junavuoroille näilläkin radoilla. Muilla radoillahan on tällaisia. Esitin myös ajatusta lastenvaunujen ja lapsen kanssa matkustavan ilmaisesta junamatkasta.
Monia muitakin ideoita löytyy. Toivoin, että VR voisi kuulla asiakkaiden toivomuksia ja ottavan niitä mahdollisuuksien mukaan huomioon.

Ei kommentteja: