9.3.19

Vaalityö Helsingissä alkoi

Olin lauantaina 9.3.2019 Helsingissä joukossa mukana, kun Keskustalla oli Kolmen sepän patsaalla eduskunta- ja eurovaalitilaisuus.
Sää suosi puolenpäivänaikaa. Keskeisimmät henkilöt paikalla olivat MEP Mirja Vehkaperä ja ministeri Kimmo Tiilikainen sekä tietenkin helsinkilänen kansanedustaja Pekka Puska, joka on nyt eurovaaliehdokas.

Paikalla oli ainakin toistakymmentä Keskustan kansanedustajehdokastakin, jotka jakoivat joko omia tai Keskustan esitteitä. Pekka Puska jakoi pieniä porkkanapusseja. Toki tuolla paikalla kulkee paljon ihmisiä, mutta vaalikampanjoiden aika ei ehkä vielä ole tullut, koska ihmisillä ei ollut enemmälti kiinnostusta tulla keskustelemaan.

Tuolla paikalla ei ole korrektia ehdokkaidenkaan olla tungettelevia. Ihmisten on kohteliasta antaa kulkea, elleivät he itse halua tulla juttelemaan. Pekka Puskan porkkanapussit houkuttivat kyllä, kaikki eivät vain niitä tokikaan huomanneet. Minulla ei ollut mitään esitettä, olisin toki jakanut Keskustan esitteitä standille tulleille, jos olisin niitä jostakin saanut jaettavakseni.

Olin lähinnä paikalla tutustumassa helsinkiläiseen Keskustan vaalityöhön, mikä ei eroa keuruulaisesta kovinkaan paljoa. Ihmisten kiinnostus politiikkaa ja Keskustaa kohtaan tuntuu vain olevan hakusessa. Tuon jälkeen oli Lasipalatsin Cafessa taas Metro-lehdessäkin ilmoitettu Keskustan ehdokkaiden kohtaamisen ja yhteisen keskustelun tilaisuus. Siihen oli ennakkoilmoitautuminen tarjoilun vuoksi. Tämä toimi, tarjottavat riittivät ja tilaisuuden järjestäjät ja paikalle tulleet ehdokkaat saivat tilaisuuden keskinäiseen keskusteluun muutaman paikalle tulleen kanssa.

Ehdokkaiden osallistuminen tilaisuuksiin oli kiitettävää. Kolmas tilaisuus olisi ollut Hakaniemessä, mutta vaioehtona oli Kepusauna puoluetoimistolla Apollonkadulla. Menimme pääosin sinne ja ainakin me miehet tapasimme saunanlauteilla median edustajien kanssa. Televisiokuvaajat olivat kuvaamassa saunomistamme, ohjelma tullee julki kesällä osana Unescon ohjelmaa, missä suomalaista saunaa koetetaan saada maailmanperintökohteeksi. Naisten saunavuoro oli miesten jälkeen, mutta tv-kuvaajat kiiruhtivat muihin saunoihin pk-seudulla ohjelmaansa niissäkin tekemään.

Nyt lauantai-illalla on ollut saunanraukea olo kohti sunnuntain pyhäpäivää. Menen jonnekin messuun sellaiseen krikkoon, mihin pääsee kätevästi lähijunalla. Tuttuja pappeja on ainakin Temppeliaukion kirkossa. Kirkkoherra Hannu Ronimus oli Keuruulla sotaväkiaikanaan varusmiespappikoulutuksensa joukko-osastoharjoittelussa ja Auvo Naukkarinen, joka nyt suunnittelee Triplan kirkollista työtä, on Multian poikia ja oli rippikouluisoisena teologiharjoitteluni rippikoululeirillä Multian Kopolan koululla kesällä 1971. Kannelmäen kirkko myös kiinnostaisi, kuten Huopalahden kirkkokin. Nekin ovat kätevästi lähijunilta saavutettavissa.

Ei kommentteja: