Metsien ennallistaminen uhka monille yrittäjillekin
Metsien ennallistaminen uhka yrittäjillekin
Olen vakavasti huolestunut EU:n ajamasta mielestäni täysin ideologisesta metsien ja suopeltojen ennallistamistavoitteesta. Koen, että tällä puututaan vahvasti yksityisomistukseen, elinkeinoihin ja monien eri yrittäjien itsenäisyyteen ja toimeentuloon.
Näen ennallistamisessa myös puuttumista kansalliseen itsemääräämisoikeuteen ainutlaatuisen suuresti. Onko kyseessä tarkoitus heikentää maaseudun, maakuntien sekä koko Suomen elinvoimaa? Metsätalous ja laaja-alainen metsäklusteri uusiutuvaan luonnonvaraan perustuen on kansantaloutemme kestävä perusta.
On valitettavaa, että poliittiset päättäjät johdatettiin ajamaan kohtalokkaasti turveyrittäjyyttä alas. Nyt ja tulevaisuudessa tarvitaan turvetta ja kotimaista energiaa entistä kipeämmin. Ideloginen vihreys ei saa estää voimakasta kotimaisen energian käytön lisäämistä.
Erityisesti koneyrittäjät ja heidän työntekijänsä, alihankkijansa ja koneiden valmistajat tarvitsevat sitä, että koko Suomessa voidaan harjoittaa ja tehostaakin metsätaloutta ja pitää raivatut pellot peltoina. Olisi syytä laskea tarkkaan, kuinka monia henkilöitä työllistää eri ammateissa suoraan ja välillisesti esimerkiksi 50 tai 100 hehtaarin metsätila työpäivissä vuoden tai viiden vuoden aikana.
Metsät työllistävät erittäin merkittävästi kuljetusyrittäjiä ja koko logistiikka-alaa merille asti. Useissa kunnissa metsäkone- ja kuljetus- sekä korjaamoyrittäjät ovat merkittäviä veronmaksajia kuten alan työntekijätkin. Mikä olisi maaseudun kuntien kohtalo ilman yrittäjä-, työ- ja verotuloja? Kuinka monet maaseudun kaupat ja jäljellä olevat palvelut vaarantuisivat, jos metsän ja peltojen ei annettaisi olla vapaasti käytössä?
Elinvoimainen maaseutu on paras tae myös luontomatkailulle, virkistyskalastukselle ja nykyisten suojelukohteiden ylläpidolle sekä maaseudun ja kaupunkien vuorovaikutukselle. "Suomi elää metsistä" lause on ollut, on nyt ja on tulevaisuudessakin totta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti