16.10.10

Automaattiset voimanlähteet takaamaan puhelinliikenteen

Vaadin hallitusta varmistamaan, että myrskyjen ja muiden ongelmien tullessa puhelinliikenne toimii. Ainoaksi keinoksi katson, että puhelinyhtiöiden linkkitornit varmistetaan tehokkaammalla akkuteholla ja varamoottoreilla, jotka käynnistävät akkujen varauksen vähentyessä automaattisesti sähköä tuottavan aggregaatin toiminnan.

Viime kesän tilanne vaaransi maaseudulla asuvien ihmisten henkiä, koska, jos maaseudulla asuva ihminen olisi tarvinnut hätäapua hälytyskeskuksen kautta, hän ei olisi saanut tätä. Tuloksena olisi voinut olla ihmishenkien menetyksiä, joilta onneksi tällä kertaa vältyimme. Lisäksi maaseudulla toimivat yritykset joutuivat puhelinmottiin, joka vaaransi näiden yritysten toiminnan.

Näin mielestäni puhelinyhtiöt tulee velvoittaa pitämään huolta linkkitornien varustamisesta varajärjestelmillä, jotka kytkeytyvät automaattisesti päälle, kun linkkitornien akut menevät liian heikoiksi toimimaan. Tämä olisi mahdollista linkkimastojen yhteyteen rakennetuilla moottorilla toimivilla aggregaateilla, jotka automaattisesti käynnistyisivät tuottamaan akkuihin sen virran, mitä tarvitaan, kun akut osoittavat riittävän varaustason vähenevän. Vastaavaa tekniikkaa on sairaaloissa ja muissa elintärkeitten toimintojen kohteissa. Linkkimastojen viestiliikenne toimii lisäksi varsin vähäisellä virralla. Näin kyseisen moottoriaggregaatin ei tarvitsisi olla kovinkaan iso. Kyse on yhteiskunnan elintärkeitten toimintojen turvaamisesta. Kansalaiset tarvitsevat viestiyhteyksiä.

Ei kommentteja: