22.10.10

Puhdasta suomalaista ruokaa kiitos!

 

Terveellisen ja kotimaisen ruuan säilyttäminen on mielestäni yksi tärkeimmistä asioista puhuttaessa Suomalaisten hyvinvoinnista ja terveydestä. Kuten on jo todettu, suomalainen ruoka on maailman puhtainta ja sen tuottaminen ansaitsee kaiken tuen.  Myös valtaosa nykyisistä suomalaisista lapsista saa koulussa ilmaisen lounaan. Maksuton koululounas on tarjoiltu suomalaisille lapsille ja nuorille jo vuosikymmenien ajan. Nyt edusta nauttii noin 900 000 koululaista joka arkipäivä.

 

Suomalaiseen ruokaperinteeseen kuuluu luonnollisesti maito. Maito sisältääkin kasvavalle lapselle hyvin tärkeitä ravintoaineita ja on erittäin hyvä kivennäisaineiden lähde. Jopa venäläiset ovat hätääntyneet ja yrittävät rajoittaa suomalaisten elintarvikkeiden tuontia venäjälle niiden valtavan suosion takia.

 

Jos Berlusconi ei ruuistamme tykkää, se on hänen ongelmansa! Omat tilastomme ja kokemuksemme kertovat, että suomalainen ruoka on hyvää ja terveellistä ja tästä saamme olla ylpeitä.

 

Suomessakin on nähty nälkää aivan itsenäisyyden alussa, ja hyvin kriittisiä aikoja on ollut myös viime sotien aikana. Ei ihme, että Suomessa määrätietoisesti itsenäisyyden alun myötä ja jo sitä ennen tahdottiin raivata peltoa, jotta pelto tuottaisi ruokaa. Viime sotien jälkeen asutustoiminnan ja pellonraivauksen tuloksina jo 1950-luvun lopulla meillä oli ruokaa omasta takaa, ja pian ryhdyttiin valittamaan ylituotantoa. Ei muistettu, kuinka aivan äskettäisessä lähimenneisyydessä oli ollut puute ruuasta.

 

Omavaraisuus elintarviketuotannossa on kansalliseen turvallisuuteen vaikuttava asia. Jos maailmalla tapahtuisi jotain, joka aiheuttaisi kuljetusten ja elintarvikkeiden tuotannossa katkoksen, olisi kriisi käsillä, mikäli omat viljavarastomme olisivat tyhjillään. Olenkin tuonut tätä kantaa esille vahvasti kotimaisen ruuan tuotantoa koskevissa keskusteluissa. Yksi tärkeä asia koskien suomalaisen ruuan tulevaisuuden turvaamista on se, että me suomalaisina kuluttajina ostamme kotimaista ruokaa. Tällä tavoin turvaamme oman puhtaan ruuan tulevaisuuden ja kehotankin kaikkia kannustamaan toinen toistaan kotimaisen ruuan herkutteluun!

 

 

Lauri Oinonen

kansanedustaja

Keuruu

Ei kommentteja: