20.1.07

20.1.2007

Lauantai-ilta on pitkällä. Olin eilen perjantaina eduskunnan viikolta palatessa hetken Keskustan vaalistarttitilaisuudessa Lempäälän uudessa Ideaparkissa. En ennättänyt alkuun, koska eduskunnassa jätin istunnon jälkeen toimenpidealoitteen seurakuntalehtien jakamisen jatkamisesta nykykäytännön mukaan. Pidän täysin käsittämättömänä tulkintaa, että kotiin tuleva ilmainen seurakuntalehti olisi uskonnonvapauden loukkausta. Koteihin tulee kaupallisia, paikallisia ja monia muita vastaavia ilmaislehtiä. Samoin poliittisia lehtiäkin
muulloinkin kuin vain vaalien alla. Kyse on normaalista käytännöstä. Jos mikä lehti ei miellytä, siitä pääsee paparinkeräyslaatikkoreisulla helposti eroon.

Tiedän, että seurakuntalehtiä luetaan. Niitä lukevat myös paikkakunnalla tilapäisestikin asuvat. Monella ei ole varaa tilata edes ainuttakaan, joten on tavattoman hyvä saada hyvin toimitettu paikallisen seurakunnan lehti kotiin. Tosin Keski-Suomessa ei taida olla kuin Jyväskylän kaupugissa säännöllisesti ilmestyvää seurakuntalehteä. Maaseurakunnalla ja maalaiskunnalla on Jyväskylässä yhteinen lehti, Kumppanit. Hyvä idea! Malliksi muuallekin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Jokaisella pitää olla oikeus kieltäytyä ottamasta kokonaan vastaan mitä tahansa mainoksia. Mainoksistahan on kyse. Ilmaiset seurakuntalehdet vain jaetaan niihinkin luukkuihin, joissa lukee ei-mainoksia.

Lehtiä julkaisevien seurakuntien kannalta on myös typerää, että lehti painetaan ja kannetaan maksullisesti postiluukkuun, mistä se sitten päätyisi suoraan keräyspaperiksi.

Ei se ole kestäävää ympäristönkään kannalta.