26.1.07

26.1.2007

On perjantai-ilta ja kello on 21.20. Kirjoitan tätä eduskunnan työhuoneesta käsin. Ympärillä on hiljaista, joku saattaa vielä perjantai-illallakin olla talossa tähän aikaan. Minäkin yleensä olen jo tähän perjantaisin Keski-Suomessa tai matkalla sinne. Mutta nyt olen jäänyt työhuoneeseeni valmistelemaan maanantaina ja tiistaina olevan Pohjoismaiden Neuvoston jäsenaloitetta koskien Ruotsiin meneiden ja sieltä palanneiden tai paluuta aikovien suomalaisten eläkkeiden verokohtelua. Kyse on epäkohdasta, mikä tekee monelle paluumuuton kalliiksi. Työllä Ruotsissa ansaitusta eläkkeestä meneekin kova vero, kovempi
kuin suomalaisilla ja eläke hupenee varsin paljon. Teen jäsenaloitteen asian korjaamisesta asianomaisen valiokunnan käsiteltäväksi.

Huomenna lauantaina lähden sitten kohti Keski-Suomea ja tällä kertaa poikkeuksellisesti autolla, koska on tavaraa kuljetettavana. Tänä iltana olisi myös ollut aika luminen tie ajella, joten jjäin työskentelemään työhuoneeseeni ja näin tästäkin päivästä tulee 14 tunnin päivä eduskuntatalossa. Pidän työstäni ja työhuoneessa on hyvä rauha vastailla sähköposteihin ja paneutua eri asioihin. Hyvää viikonloppua Sinulle!

Ei kommentteja: