7.1.07

Lauri Oinosen vastaukset Keskisuomalaisen kyselyyn

7.1.07
Näkemykseni eduskunnan ja hallituksen onnistumisista ja epäonnistumisista:

Eduskunnan monien päätösten joukosta valitsen onnistuneimmaksi Puolustuspoliittisen selonteon. Perusteluna on se, että Keski-Suomen varuskunnat ja varikot saatiin säilytettyä huolimatta uhkakuvista. Luonetjärven varuskunta on saatu myös voimakkaaseen kasvun vauhtiin. Keuruun ja Hallinvaruskuntien myönteinen kehitys jatkuu edelleen. Keuruun, Toivakan ja Lievestuoreen varikoiden säilyminen on kiistaton torjuntavoitto lakkautusuhkaan verrattuna. Valitettavaa silti varikoiden osalta on tietty työpaikkojen vähentyminen.

Hallituksen osalta myönteistä on toteutunut työpaikkojen ja uusien yritysten lisäys, melkein lähes 100 000 työpaikkaa on tullut lisää. Nuorten ja valmistuneiden työllisyystilanne saisi olla parempi, nuorilla on liikaa vaikeuksia työn saannissa edelleen. Pitkään työttöminä olleiden asiat kaipaavat hoitamista. Suurpetopolitiikka nykyisellään on epäonnistunutta.

Jo nyt olisi pitänyt saattaa kuntoon ja seuraavan eduskunnan ja hallituksen on
heti tartuttava näihin:

Perintö- ja lahjaveron poistaminen lähiomaisilta olisi tullut saattaa jo tällä kaudella alkuun. Eläkkeiden tasokorotus, opintorahan nosto ja ruuan arvonlisäveron alentaminen on aloitettava heti seuraavan hallituskauden alussa. Perintö-ja lahjavero on poistettava lähiomaisilta heti uuden hallituskauden alussa. Metsäverotuksen kaksinkertaisuus on poistettava, jotta puun saanti tehtaille ja bioenergiaksi paranee. Polttopuun, bioenergian ja joukkoliikenteen arvonlisäveroa on alennettava.

Työllisyyttä, yrittäjyyttä ja työnsaantia on edistettävä. Nuorten ja lapsiperheiden asioihin on kiinnitettävä huomiota. Terveydenhuoltoon ja hoito- ja hoivatyöhön sekä opetukseen on saatava lisää rahaa. Lääkäriin pääsyä on helpotettava ja (yö)päivystykset eivät saa enään etääntyä. Poliisin toimintaan on panostettava lähipoliisin säilyttämiseksi.

Ei kommentteja: