6.1.07

Vuosi on jo vaihtunut

Vuosi on jo vaihtunut ja kirjoitan tätä loppiaisaaton myöhäisenä iltahetkenä. Loppiainen on kristikunnan historiallisesti vanhin joulunpyhistä. Sen sanoma kertoo itäisen maan tietäjistä, jotka tähden johdattamina tulivat Betlehemiin syntyneen Jeesus-lapsen tykö. Minulle loppiaisen raamatullinen sanoma on aina ollut kiehtova ja mielenkiintoinen. Koulupoikana olin kiinnostunut tähtitieteestä ja eri selityksistä loppiaisen tähdelle. Aihe on kiinnostava nytkin. Raamatun sana, tähtitiede ja historia liittyvät yhteen todellisuudeksi nytkin.

Loppiaisen jälkeen alkaa arki täydellä touhullaan. Vuoden kierron pimein kuukausi, pari viikkoa molemmin puolin talvipäivän seisausta on jo eletty. Päivät käyvät kohti valoa ja varmasti saamme vielä pakkasiakin.
Eduskunnan istunnot ja valiokuntayö jatkuvat heti loppiaisen jälkeen tiistaina. Valtiopäivät jatkuvat yli helmikuun puolivälin ja päättäjäiset ovat vaalipäivää edeltävänä torstaina 15..3.2007, jolloin eduskuntavaalien ennakkoäänestys on jo ohitse.

Täten en ennätä vaalityön merkeissä tavata työnantajia eli äänestäjiä niin paljon kuin haluaisin. Tahdon tehdä työni eduskunnassa ja sen valiokunnissa ilman poissaoloja parhaan taitoni ja kykyni mukaan työkauden viimeiseen istuntoon asti. Äänestäjät työnantajina ratkaiskoot sen, onko tämä periaatteeni oikein. Vain kahdesti olen joutunut neljän vuoden aikana pyytämään eduskuntatyöstä vapaata, helmikuussa 2004 ollessani sotilasvalan lukija Keuruulla ja lokakuussa 2005 äitini saadessa sydäninfarktin. Onneksi hän toipui ja onneksi minun ei ole tarvinnut pitää päivänkään sairaslomaa tähän asti. Tästä saisin olla enempi kiitollinen kuin osaankaan.

Koen työni yhteistyöksi myös minut eduskuntaan lähettäneiden kanssa. Samoin tahdon toimia myös heidän kanssaan, jotka viime vaaleissa ovat äänestäneet minua parempaa ehdokasta. Asiat, työ ja vastuu ovat meille kaikille yhteiset. Kiitän siitä, että minuun on pidetty eri asioissa aktiivisesti yhteyttä. Tätä toivon nyt alkaneena vuonnakin. Oma lupaukseni alkaneelle vuodelle on, "Haluan tehdä parhaani". Pyyntöni on, että osaisin tehdä tämän Luojamme tahdon mukaan ja lähimmäisen huomioon ottaen. Hyvää alkanutta vuotta Sinullekin, Hyvä lukijani!

Ei kommentteja: