6.1.07

6.1.2007

6.1.2007

Tänään loppiaisena osallistuin jumalanpalvelukseen Keuruun kirkon penkissä.
Keuruun kirkossa alttaritaulun yläpuolella olevan tähden valot palavat vain jouluyön messun evankeliumin lukemisesta alkaen, jouluaamun kirkossa ja loppiaisena. Tänään Keuruun kirkko oli lähes täynnä loppiasen jumalanpalveluksessa. Syynä olivat kirkkoherra Ossi Poikosen 50-vuotispäivät, jotka jatkuivat kahvitilaisuudella seurakuntakeskuksessa ja iltapäiväkonsertilla jälleen kirkossa.

Illansuussa ajelimme vaimoni Seijan kanssa Haapamäeltä Jyväskylään, jossa olivat Länsi-Suomen läänin maaherra Rauno Saaren kutsut. Tänä vuonna perinteinen uudenvuodenvastaanotto oli loppiaisiltana. Paikka oli Jyväskylän yliopiston Agora. Tääläkin oli tungosta kuten aeimmin päivällä kirkkoherra Ossi Poikosen syntymäpäiväonnittelijoiden jonossakin. Aikanaan tuli vuoromme tervehtiä maaherraa ja toivottaa hyvää jatkoa vuodelle 2007. Hän toivoi minulle myös menestystä maaliskuun eduskuntavaaleihin. Tunnen maaherra Rauno Saaren jo vuosien takaa 90-luvulta.

Tuolloin kävimme Keuruun kaupunginjohtaja Osmo Kärkkäisen kanssa hänen luonaan
valtioneuvoston kansliassa ja asiamme oli huoli Keuruun varuskunnan säilymisestä. Kun tulimme valtiosihteeri Saaren huoneesta pois, kuiskasin nyt kunnallisneuvoksen arvonimenkin saaneelle silloiselle kaupunginjohtajalle:"Me taidamme onnistua asiassa". Rauno Saari tiesi tarpeen Keuruun varuskunnan säilyttämiselle ja viestimme meni perille. Maaherran vastaaonotto on traditio. Paikalla on läänihallituksen väkeä, kansanedustajia, poliisi- ja sotilasjohtoa, kunnalliselämän, yritysmaailman jne. edustajia sekä henkilöitä, joita maaherra
haluaa kutsua merkittävien tunnustusten ja vuoden aikana tapahtuneiden vierailujensa perusteella.

Maaherran kutsujen nyt ollessa nyt vuorollaan Keski-Suomessa paikalla oli runsaasti keskisuomalaista väkeä, melkeinpä aikanaan olleen oman Keski-suomen läänin tyyliin. Olen saanut olla vuosien saatossa mukana maaherrojen Jämsenin, Sipposen ja Kivistön kutsuilla. He kaikki tekivät aikanaan hyvää työtä Keski-Suomen hyväksi kuten ensimmäinen oma maaherramme Eino Palovesikin. Nyt kutsut loppuivat jo iltakahdeksalta ja kotiin Haapamäelle ennätti vielä ajoissa kirjoittamaan tätäkin tekstiä.
Tervehdys teille jokaiselle maaherran kutsuvastaanotolta! Samoin terveiset Ossi Poikosen synttymäpäiviltä, karstuset tuntevat Ossia, Paavo Pokosen poikaa Syrjänmäeltä!

Ei kommentteja: