1.2.08

aloitteiden valmistelua

Ensi maanantaina 3.2.2008 ovat puhemiesten vaalit eduskunnassa. Tiistaina 5.2. ovat vuoden 2008 valtiopäivien avajaiset.
Maanataina menen uhanalaisell junalla Haapamäeltä kello 6.21 lähtien Helsinkiin. Se saapuu Helsingin asemalle kello 9.25 ja heti 9.30 on pienemmän valmisteluryhmän palaveri ja 10.00 alkaa Keskustan eduskuntaryhmän kokous. Kello 12.00 ovat sitten nimenhuuto- ja lippuäänestyksinä puhemiehen ja kahden varapuhemiehen vaalit. Otaksun entisten jatkavan.
 
Viime aikoina olen käyttänyt aikaani ja energiaani aloitteiden valmisteluun. Siihen ei vain tahdo itse istuntokaudella valiokuntien ja istuntojen viedessä "kaiken ajan" jäädä sellaista mahdollisuutta kuin nyt on. Teen toimenpidealoitteita haapamäen kautta kulkevien ratojen liikenteen säilyttämisestä ja lisäämisestä. Haluan, että junat kulkevat siellä, missä ovat radat ja yhteysliikenne järjestettäisiin vaikkapa kutsutakseilla Haapamäen asemalla Multialta ja Virroilta. Jos illan Keuruun junan vaihtoyhteys etelästä saadaa aikaiseksi Haapamäellä, Multian yhteys voisi olla Keuruultakin. Alajärveltä, Soinista ja Lehtimäeltä yhteys voisi olla Ähtärin asemalle. Yleistä liikennettä ei pidä lopettaa, vaan kehittää asiakasystävälliseksi.
 
Metsän perintö- ja lahjaveron haluan lähiomaisilta poistettavaksi lähiomaisilta silloin, kun metsä on metsänhoitomaksuvelvollisuuden piirissä. Tästä jätän lakialoitteen maanantaina. Valmisteilla on myös kirjallinen kysymys viranomaisverkon (VIRVE) toimivuuden takaamisesta sekä yhteistyöstä sosiaali- ja terveyssektorin kanssa. Ruotsissa työtä tehneiden kaksinkertainen verotus on yhä ongelma, joka ei vain ala korjautua. Tästäkin monet ovat aivan äskettäin kertoneet huolensa. Haluan kuulla kansalaisten asioita elän eri asioista. Kiitos esille tuoduista arjen ja elämän kysymyksistä!
 
 

Ei kommentteja: