2.2.08

lauantai-iltana 2.2.2008

Tänään launtaina olen ollut aamupäivän kirjallisten töitten parissa kotitietokoneen ääressä. Sitten menin jatkamaan Multialle metsätöitä, kun pahin räntäsade oli vähän väistänyt. Perillä Multialla näin susilauman jäljet. Pentuja oli ollut myös mukana. Räntäsade hieman vaikeutti tarkkoja havaintoja.
 
Susilauma oli tullut Tarhapäänjärven itärannalta Purstinnimeä kohti, josta Riuttakosken tietä pitkin noinb puoli kilometriä ja Punaisenvuorenmäen alta kohti Villinvuoren suuntaa. Susislauma oli tullut hiihtolatu-uraa pitkin, jota Tarhapaan ala-asteenkin oppilaat hiihtävät järven kunnolla jäädyttyä. Huomasin susien tekevän kuten koirienkin, ne pissivät puiden juurille. Vaikka sudet eivät ole ihmisiä raadelleetkaan sataan vuoteen, eivät ne laumana silti vaarattomiakaan ole. Entäs, jos lapsi molisi mennyt Riuttakosken tietä ja susilauma tulee vastaan?
 
Omassa lapsuudessani ei ollut pedoista pelonvaaraakaan ja näin jo kuusivuotiaana uskalsivat vanhemmat lähettää kyseistä reittiä minu parin kilometrin päähän kaupalle, mikä silloin sijaitsi Väistön talon piharakennuksessa. Minua ei pelottanut yhtään. Ei tullut edes mieleenkään.

Ei kommentteja: