14.2.08

"junasodassa" en hellitä

Huomenna perjantaina menen taas käymään VR:n virkamiesten luona Haapamäen aamu- ja iltajuna-asiassa. Toistaiseksi sen enempää VR kuin liikenneministeriökään eivät ole tippaakaan halunneet liikahtaa asiassa. En kuitenkaan anna periksi. Jos antaisin periksi sanottaisiin, että täältä on esitetty junan korvaamista muilla ratkaisuilla. Tuntuu, että kyse on VR:llä lopettaa Haapamäen kautta kulkeva junaliikenne saattamalla se merkityksettömäksi kuriositeetiksi, jota ei ole kansalaisilla mahdollisuus käyttää.
 
Olen vaatinut todellisia kululaskelmia, huomenna nähdään se, saanko niitä. Tänään vedottiin osakeyhtiölain mukaisiin salaisuuksiin. Olen kuitenkin VR:n hallintoneuvoston jäsen, mielenkiintoista on nähdä, ovatko nuo lakien mukaan niin salaisia, että niitä ei tässäkään roolissa minulle näytetä. Tosin hallintoneuvosto on jo nyt sivuraiteella kaikesta realistisesta vaikuttamisesta. Kokouksissa meille esitetään vain kalvoilla junien myöhästelyprosentteja ja idän transitoliikenteen kehitystä.
 
Myöhästelyt ovat vähentyneet lumettoman talven ansiosta ja idän liikenne on vähentynyt Venäjän puutullien vuoksi. Tänään Keskustan eduskuntaryhmä valitsi minut ehdokkaakseen uudelle kaudelle VR:n hallintoneuvostoon. Kiitän luottamuksesta. Luulin jo, että kun avaan suutani kokouksissa, niin että minua ei valittaisi. Mutta ryhmä esitti heti ensimmäisenä. Muodollisesti VR.n yhden miehen yhtiökokous tekee päätöksen. On ystävänpäivän ilta, mutta vielä haluan toivottaa hyvää ystävänpäivää siihen hetkeen, kun olet tätä lukemassa.

Ei kommentteja: