11.4.15

Eduskuntatyön kokemus vahvuutena tulevaan


 
 Eduskuntatyön kokemus vahvuutena tulevaan



"Valiokunnissahan se työ tehdään". 
 
Puolustusvaliokunnan jäsenenä olen saanut vierailla lukuisia kiertoja kaikissa varuskunnissa, joissa koulutettiin varusmiehiä niin maa-, meri- kuin sekä ilmavoimissakin ja Rajavartioston koulutusyksiköissä
Kotimaassa olen tutustunut Puolustusvoimien eri esikuntiin, varikkotoimintoihin, ja puolustusteollisuuteen.
 
Keski-Suomessa Luonetjärven varuskunnassa Tikkakoskella olen vieraillut säännöllisesti tutustumassa erityisesti Ilmavoimien toimintoihin kuten Jämsän Kuorevedellä Hallissakin. Keuruun varuskunta oli tietenkin aina ohjelmassa.
Keski-Suomesta ei lakkautettu varuskuntia eikä varikoita työkausieni aikana. 
Puolustusvoimien ja sotilaskotiyhdistysten väkeä sain usein vieraakseni eduskuntaan. Yhteydet toimivat näin molempiin suuntiin.
Puolustusvaliokunnan kansainvälisen työn puitteissa tutustuin mm. Naton esikuntiin. Vierailuja oli Yhdysvalloissa mm. Pentagonissa, Saksassa, Ranskassa, Baltian maissa, Venäjällä ja säännöllisesti tutustumismatkat myös Ruotsiin ja Norjaan.
 
Puolustusvaliokunnan työhön kuuluivat myös käynnit rauhanturvaajien luona Balkanilla. (kuva Kosovosta)
 
Hallintovaliokunnan jäsenenä työkenttääni kuuluivat myös Poliisin ja Rajavartioston asiat. Keski-Suomessa pidettiin yhteyksiä poliisin toimintojen ja nopean saatavuuden turvaamiseksi koko maakunnassa. Poliisijärjestöt toivat säännöllisesti ajatuksensa tietooni. Toinen ja työteliäs sektori hallintovaliokunnassa koskee valtion ja kuntien suhteita ja yleensä hallinnollisia rakenteita.
 
Lakivaliokunta oli työtä täynnä ja on entistä haastavampien kysymysten äärellä.
 
Liikenne- ja viestitävaliokunta tutustui pyynnöstäni maakunnassamme tie-, rautatie-, vesiliikenne-, tietoliikenne ja ilmailusektorin kysymyksiin. Kaikki nämä asiat ovat nyt entistäkin ajankohtaisempia. Haluan asioiden ajajaksi uudelleen.
 
Sivistystysvaliokuntatyössäni sain olla kaiken opetuksen ja kulttuurin kysymysten äärellä ja ajan hermolla. Myös aiemman opettajan pohjalta haluan edelleen vaikuttamaan. Jyväskylän yliopiston kysymykset olivat työssäni paljon esille. Oxfordin ja Cambridgen yliopistot sekä London University antoivat ajatuksia yliopistojen kehittämisen kysymyksiin.
 
Pohhjoismaiden Neuvosto  nousee uudella tavalla esille myös Suomen kannalta. Minulle tärkeää olisi päästä jatkamaan työtäni myös sen elinkeinovaliokunnassa.Sille kuuluu myös Keskipohjalan logistiikka- ja liikennekäytävän kehittäminen, tämä nostaisi Keski-Suomen merkittävyyttä logistisesti sekä elinkeinoelämän, koulutuksen ja kulttuurin
poikittaissuuntaisten vuorovaikutusten kannalta.
 

Ei kommentteja: