15.4.15

Hoidosta, hoivasta ja huolenpidosta




Hoitoa, hoivaa ja huolenpitoa lähimmäisistä
 
Haluan  muistettavan lähtökohtana sen, että jokainen ihminen on tärkeä. Jokainen ihminen on lähimmäinen ja tarvitsee siksi ihmisarvoisen ja inhimillisen hoidon, hoivan ja huolenpidon. Tämä on vaarassa unohtua, kun yhteiskunta karsii menoja ja muuttaa rakenteita. Vaarana voi olla, että ihminen unohtuu.
 
Haluan hoito- ja oiva-alan henkilökunnan työn vaativuutta vastaavat palkat. Kyse on työstä, jossa ihminen sekä työn kohteena ja työn tekijänä. Jo tästä lähtökohdasta työ on arvokasta. Tiedän mm. Jyväskylän keskussairaalassa monien työntekijöiden joutuvan tekemään työtään juoksuaskelin aivan normaalioloissakin. Mielestäni tämä on merkki henkilöstön puutteesta. 
 
Siksi haluan lisää henkilökuntaa hoito- ja hoivatyöhön. Erityisesti yöaikoihin on monissa terveyskeskuksissa vuodeosastoilla kovin vähän henkilökuntaa. Vastuu on suuri ja potilasturvallisuus mitä ilmeisimmin kärsii. Tämä ei missään tapauksessa ole henkilöstön vika, vaan vika on rakenteissa. Vastuu niistä siirtyy poliitikoille ja asioita valmisteleville viranhaltijoille.
 
Siksi haluan oman toimintani kautta korostaa ihmistä hoidon ja hoivan saajana ja tämän oikeutta hyvään, mikä on mielestäni itseisarvo. Ihminen ei saa muuttua kasvottomaksi numeroksi. Jokainen ihminen on ainutlaatuisen tärkeä ja hänen parastaan tulee etsiä.
 
Hoito, hoiva ja huolenpito liittyvät yhteen. Niiden puolustamiseksi ja parantamiseksi haluan tehdä työtä lujasti, jos tulen valituksi Suomen eduskuntaan. Jokainen ihminen on kristillisen etiikan mukaan lähimmäinen niin hoidon, hoivan ja huolenpidon vastaanottajana kuin antajanakin. Kiitän suuresti myös kaikkia vapaaehtoistyöntekijöitä.
 
 

Ei kommentteja: