23.3.23

Armahdusta anteeksi saaneenakin





Armahdusta Armon Isältä alati

Olen usein kuullut esitettävän aivan oikean kysymyksen. Miksi synninpäästön jälkeen vielä pyydetään armahdusta? On hyvä jumalanpalveluksen kulku herättää kysymyksiä. Nyt blogipalstallanikin haluan käsitellä aihetta. Kristityn oikeus ja jopa velvollisuus on uskoa jumalanpalveluksen synninpäästö kohdalleen ja omistaa armo.

Tämä on todella valtava asia aina uudelleen ja uudelleen joka kerta. Kuinkahan monet synninpäästön edes nykyään huomaavatkaan? Mutta tosi on, se kuuluu uskoa ja omistaa, mikä synninpäästönä sanotaan. Vaikka sielunvihollinen koettaa saada ihmisen muistelemaan Jumalan anteeksiantamaa, Jumala ei muistele.  Mutta miksi edelleen tarvitaan armahdusta?

Tässä ajassa me anteeksisaaneinakaan emme kukaan kykene elämään syyllistymättä syntiin. Lutherin mukaan uskova ihminen on samalla vanhurskas ja syntinen täällä ajassa. Siksi ihminen tarvitsee koko elämänsä ajan armahdusta syntinsä anteeksisaaneenakin.

Jumalanpalveluksen armahduksen pyytäminen on tilamme tunnustamista. Kukaan ei voi omin voimin pelastua. Armahduksen pyytäminen on luottamusta Armahtajaan, joka ei jätä luomansa ja lunastamansa kohdalla työtänsä kesken, vaan vie perille. Anteeksiantamus ja ääretön armo ovat Jumalan todellisuutta jo ajassa ja iäti taivaassa.


Ei kommentteja: