22.3.23

Kansalaisten ostovoina elvyttämään taloutta




Kansalaisten ostovoima elvyttämään taloutta

Olen seurannut vaalikeskusteluja ja olen ehdokkaana täyttänyt vaalikoneita. Niissä on esillä vain kysymyksiä leikkauksista. Ollenkaan ei kysytä, kuinka taloutta ja sitä kautta kansalaisten toimeentuloa ja hyvinvointia voitaisiin parantaa. 

Aiotaanko jäädä tuleen makaamaan? Kuvitellaanko, että kaikki pysähtyy tähän? Kuitenkin elämme jatkuvassa muutoksessa. Emme edes voi pysähtyä tähän. Miksi ei haluta etsiä keinoja, joilla lisäämme kansantuloa? Silloin ihmisten toimeentulo nousisi ja kaikkien hyvinvoinnista voitaisiin pitää huolta paremmin huolta.

Mielestäni kansalaisten ostovoima on alkupaukku rahan liikkumiseen, työllisyyden parantamiseen, verotulojen nousuun ja yhteiskunnan hyvinvoinnin edistämiseen. Mistä saataisiin alkupaukku ostovoiman kasvattamiseen? 

Yksi ratkaisu on sijoittaa eläkerahastojen varoja tarkoituksena mukaan eläkkeiden nostoon. Nyt monet ovat ajautuneet leikatun eläkeindeksin vuoksi eläkeläisköyhyyteen ja ostovoima on kuihtunut.

Mitä tapahtuisi, jos eläkkeitä korotettaisiin tietoisena panostuksena kansantalouteen? Kuihtuisivatko eläkevarannot? Olisiko tämä pois nuoremmilta?

Väitän vahvasti, että ostovoima elvyttäisi kaupan, palvelujen, sekä pien- ja yksinyrittäjien mahdollisuuksia tarjota työtä nuoremmille. Työttömyys vähenisi, kaikkien ostovoima paranisi ja yhteiskunta saisi verotuloja. Eläkekassatkin vain kasvaisivat työ- ja yrittäjätulojen kasvun ansiosta ja nuorten eläketurva vahvistuisi. Pyörät on saatava pyörimään ja oikeaan suuntaan. 

Lapsiperheiden tarpeisiinkin saataisiin rahaa ja koulutusta voitaisiin parantaa. Muitakin talouden kasvattamisen keinoja onneksi on. Ihmisiin kohdistuvien leikkausten sijaan tuleekin etsiä myönteisiä keinoja kansantulon kasvattamiseksi. Näitä keinoja onneksi on ja paljon. Talous- ja sosiaalihistoriaakin tutkineena väitän näin.

Lauri Oinonen
kansanedustajakokemusta 12 vuotta
kansanedustajaehdokas, Uusimaa/Keskusta
Vantaa, ehdokasnumero:385







Ei kommentteja: