26.3.23

Edusntavaalitavoitteitani

Kuten varmaan kaikki lukijani tietävätkin olen nyt kansanedustajaehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä Keskustan ehdokaslistalla. Ihmisten arjen ja elämän kysymykset ja perustarpeet ovat kaikkialla pohjimmiltaan samat.  Olen koonnut muutamia keskeisiä asioita vaalitavoitteikseni ja olen yllättynyt siitä, kuinka myönteisen vastaanoton tavoitteeni ovat saaneet. Itse asiassa monet vaalit käyneenä en ole koskaan saanut niin myönteistä palautetta, kuin nyt olen saanut.

Mitä tavoitteita sitten olen esittänyt? Nyt tulee luetteloa, mutta se kiteyttää olennaisimmat yleisluonteiset tavoitteeni, mitkä ovat mielestäni päteviä kautta maan. Esitän tavoitteeni lainausmerkkien sisällä: 
"Turvattu toimeentulo jokaiselle, palkasta on jäätävä käteenkin.
^Jokaisen ostovoimaa on lisättävä työllisyyden ja kansantalouden parantamiseksi.
'Eläkkeitä tuhoava ns. leikattu indeksi on palautettava 100 % palkka- ja kustannustasoa vastaavaksi. Vain eläkeläisiin kohdistuva eläketulovero on eriarvoistavana poistettava.
*Hoitoon ja hoivaan on panostettava ja alan palkkaus työn ja koulutuksen vaatimusten mukaiseksi.
*Lääkäriin, hammaslääkäriin ja neuvolaan läheltä ja erikoissairaanhoitoa edistettävä.
^KELA: n ja soten palvelut asiakaslähtöisiksi ja ilman internettiäkin on voitava asioida.
*Kouluihin työrauha ja opettajille mahdollisuus opettaa sekä pienemmät luokkakoot.
*Nuorten ja opiskelijoiden tarpeet paremmin huomioon ja opiskelupaikka nyt ja työpaikka valmistumisen jälkeen.
^Lapsiperheiden ja yksinhuoltajien asiat huomioon yhteiskunnassa,
*Pien- ja yksinyrittäjyyttä edistettävä alan järjestön esittämillä tavoilla.
*Turvalliset kadut ja turvallinen Suomi, maanpuolustuksen poliisin, rajavartioston ja tullin tarpeet paremmin huomioon  turvallisemman Suomen luomiseksi.
*Joukkoliikenne asiakaslähtöiseksi - maantieliikenne turvalliseksi ja sujuvaksi.
*Huoltovarmuus pahan päivän varalle paremmaksi kaikissa asioissa.ainen ruoka ja suomalainen metsä oikeaan arvoonsa!

Hyvä lukijani, ehkä pitkästyit luettelooni ?`Ehkä silti jäit kaipaamaan jotakin? Juuri siksi käytän ilmaisua arjen ja elämän asiamies, että haluan ottaa huomioon kaikki nekin asiat, jotka eivät mahtunet tähän jo pitkään luetteloon, mutta jotka ovat juuri sinulle kipeänkin tärkeitä.

Otetaan ne esille sitten eduskuntatyöni toimissa Toivon sinun tuovan niitä esille ja yritetään yhdessä parhaamme hyvän arjen ja hyvän elämän saavuttamiseksi. Näin tervehtii kansanedustajaehdokas Lauri Oinonen nyt Uudenmaan vaalipiirissä 12 eduskuntatyövuoden kokemuksella! Jos yhdyt yhteenkin esittämistäni ajatuksista, kirjoita vaalilippuusi numero 385 "Muista siis kolme kahdeksan viis!



Ei kommentteja: