17.6.24

Olisiko suojeluasetuksen vuoksi nostettava jo Suomen ero EU:sta esille?

Nyt näyttää varsin pahalta. EU on sittenkin hyväksymässä tiukemman kanna luonnonsuojelu- ja ennallistamisasiassa.  Olen järkyttynyt, emme ole enää maassa, missä saamme päättää oman perustuslakimme ja omien lakiemme mukaan omista asioistamme. Meitä määräillään fundamentaalisissa asioissa ulkopuoleltamme eli Euroopan Unionin taholta.

Itse tiesin tämän vaaran, kun meitä ohjailtiin ennen jäsenyyden liittymiseen tähtäävässä kansanäänestyksessä äänestämään jäsenyyden puolesta. Siksi oma ääneni oli EI EU-jäsenyydelle. Ja tämä kantani on asiaan koko EU-jäsenyytemme ajan. Ymmärrän toki, että kansalaiset luulivat EU:n tuovan turvaa itäistä naapuriamme kohtaan. 

Kyse oli luulosta tuossa turvallisuuden kaipuussa. Kaikki EU-maat ovat varsin tehokkaasti ajaneet alas oman kansallisen puolustuksensa paitsi Suomi. Entä ne maat, mitkä eivät ole halunneet liittyä EU:hun, miten niiden on käynyt? Miten menee Sveitsillä? Miten menee Norjalla) Miksi  Iso-Britannia halusi luopua ja luopui EU-jäsenyydestä, miten sen on käynyt?

Jokainen voi päätellä ihan itse, mutta Sveitsi ja Norja ovat suoranaisia menestystarinoita kaikissa suhteissa eikä huonosti ole suinkaan käynyt Isolle Britanniallekaan, vaikka jotkut kateellisina näin sanovatkin. Britit ovat itsenäisiä ja itsenäisyystahtoisia. He ovat välttyneet EU:n yhteisveloilta, joissa Suomella on varma maksajan osa.

Yhdysvalloissa osavaltiot ovat itsenäisemmässä asemassa kuin EU:n jäsenvaltiot Euroopan Unionissa. Kun kansanäänestys oli tulossa ja valtio järjesti virallisia informaatiotilaisuuksia Euroopan Yhteisöön liittymisestä, kysyin, onko vaara, että Euroopan Yhteisöstä tuleekin kansallista itsenäisyyttä vaarantava Euroopan Unioni ja käykö jopa niin, että menetämme kansalliseen itsenäisyyteen kuuluvan oman rahamme eli Suomen markan?

Minua pidettiin ihan hölmönä, että tällaisia kuvittelen ja kyselen virallisten esitelmöitsijöiden taholta. Molemmat asiat kiistettiin, siis Euroopan Unioni ja yhteisvaluutta kiistettiin virallisten informaation antajien taholta! Mitä on tapahtunut? Olemme joutuneetkin Euroopan Unioniin, mikä on ihan eri asia kuin Euroopan Yhteisö ja oma rahayksikkö on myös kadonnut vastoin vakuutteluja. Harvat enää tietävätkään, että kansanäänestyksessä äänestettiin nimenomaan Euroopan Yhteisöön liittymisestä, mikä tarkoitti yhteistyöelintä itsenäisten valtioiden kesken eikä liittovaltiota, mihin EU on meidät vienyt  käytännössä varsin lujasti. Se oli myös idean isän Monnetin ajatus ja voimakas tahtokin.

Monet ovat syntyneet EU-jäsenyytemme aikana ja pitävät sitä yhtä luonnollisena kuten aikanaan naapuriamme Neuvostoliittoa ja YYA-sopimusta Neuvostoliiton kanssa. Viime mainittu ja kyseinen sopimus olivat piilovaikutin taustalla, miksi suomalaisten niukka enemmistö ohjailtuna saatiin äänestämään Euroopan Yhteisöön liittymisen puolesta, mikä sitten muutettiinkin ihan eri instituutioksi eli Euroopan Unioniksi kansalta kysymättä. 

Käykö EU:lle, kuten kävi Neuvostoliitolle ja YYA-sopimukselle? Aika näyttää. Neuvostoliitto  oli tosin vahvempi, koska "sen synnytti suuri Venäjän maa", kuten sanat kuuluvat Neuvostoliiton kansallishymnissä. Eurooppa on myllerryksessä monin tavoin. Venäjä voi mahdollisesti ja jopa todennäköisesti voittaakin Ukrainan sodan. Se olisi raskasta Ukrainan kansalle. Länsi on laskenut puolustuksensa varsin tehokkaasti alas. Saksa kykenisi käymään sotaa Venäjää vastaan vain kaksi päivää asiantuntijoiden mukaan. Suomenkin sotalaivaston suhde Saksan vastaavaan on 7 suhde 4 Suomen hyväksi. Ranska katsoo Välimerelle kuten aina ennenkin. Samoin tekevät mm. Espanja, Italia ja Kreikka.  

Eurooppa on myllerrysten edessä, halusimmepa tai emme. Saapa nähdä kuinka tulee vielä EU:llekin käymään? Vain muutos ja geografia ovat
Pysyviä.  Nyt olisi kuitenkin aika havahtua, EU alkaa päättää Suomen metsistä, kansantalouden uusiutuvaan perustuvasta selkärangasta. Viime sodissa menetimme pääosan Karjalan metsistä, nyt menetämme käyttöoikeuden omiimme! Mitä jää jäljelle, jos käyttöä estetään? 

Itse kannatan Suomen eroa EU:sta, olisimme silloin varakkaampien, menestyjien  ja voittajien seurassa! Emmekä makaisi sidottuina uppoavassa yhteisessä velkaveneessä, missä Suomelle on varattuna varma maksajan osa.





Ei kommentteja: