10.6.24

Taistelu ja työ metsiemme puolesta jatkuu

EU-vaalit olivat ja menivät, mutta työ ja taistelu suomalaisten omistamien metisen ja koko metsäklusterimme puolesta jatkuu ja on entistäkin tarpeellisempaa. Voittoa ei  ole vielä edes kunnolla saatu ja varmistettu. EU:lla riittää uhkakuvia tarjottavana jatkuvasti ja entisetkään eivät ole kadonneet, vaikka maan hallitus on antanut maa- ja metsätalousministeriön ja  - ministerin toimesta oikeansuuntaisia kannanottoja. 

Talvella sain etäyhteydellä vaihtaa ajatuksia ministerin kanssa ja opastaa nuoria virkamiehiä ministeriössä, joiden asian ymmärrystä en kovinkaan korkeaksi arvostanut. Itse ministeri oli kuitenkin jo lähtökohtaisesti lujasti samaa mieltä kanssani ja tästä annan suurta arvostusta.
EU ei ole kuitenkaan mihinkään todellisuudessa perääntynyt, vaan on edelleen ja jopa uusin voimin käymässä suomalaisten yksityismetsänomistajien kimppuun aina ovelampia juonia keksien.

Poliittisesti koen suomalaisen vihervasemmiston menestyksen uhaksi hajottamaan Suomen kannanottoja. SDP:lle ja Eero Heinäluomalle annan tässäkin tunnustusta metsäteollisuuden arvon näkemisestä asiakokonaisuudessa. SDP menettäisi paljon äänestäjiensä kannatusta, jos ei puolustaisi Suomen metsäklusteria, koska metsäteollisuuden työntekijät ovat paljolti sen perusäänestäjiä.

Johtaja Karoliina Niemi Metsäteollisuudesta on asiantuntija ja hänen näkemyksiä kannattaisi uusien meppien ja kaikkien poliitikkojen kuulla ja tehdä johtopäätöksiä kuulemansa perusteella. Väitän Suomen kansantalouden edelleen perustuvan uusiutuvaan raaka-aineeseen eli metsään. 

Mitä muuta tässä maassa olisi todella uusiutuvaan perustuvaa kuin metsä- ja maatilatalous sekä kalastus? Korostan siis uusiutuvaa lähtökohtana, minkä arvo kymmenkertaistuu ja jopa kolmikymmen kertaistuu, kun metsästä peräisin olevan arvo kiertää eri elinkeinoissa, eri toiminnoissa ja eri verojen kautta kiertäessään mahdollistaa ja yllä pitää koko yhteiskuntaamme ja kansantalouttamme.

On aivan liian yksipuolista ja täysin riittämätöntä katsoa vain metsäklusterin vientituloja tai metsänomistajien kantorahatuloja. Ne ovat vain pieni osa metsän tuottamasta panoksesta kansantalouteemme ja yhteiskuntaamme. Kukaan ei huomaa metsän tuottaman ja mahdollistaman rahan kiertämisen ratkaisevan suurta merkitystä aluetalouksissa ja kaikissa elinkeinoissa, julkishallinnossa ja koko yhteiskunnassa. 

Nyt on aika jatkaa taistelua suomalaisen metsäklusterin puolesta. Vain rohkealla toiminnalla voidaan saada tulosta. Nöyristelyllä ei sitä koskaan saavuteta. On Suomen on oltava luja ja rohkea sekä "terveesti itsekäs".

Ei kommentteja: