25.6.24

Suomi on metsien monimuotoisuuden suurvalta jo nyt ilman EU:n toimia

Ennen juhannusta EU:n ministerineuvosto äänesti ennallistamisasetuksesta. Suomi äänesti vastaan, koska ennallistaminen on ongelmallista metsä- ja maatilatalouden kannalta ja tulee myös veronmaksajille kalliiksi. Hyödyt luonnonkin kannalta ovat kyseenalaiset. 

Suomi on metsien monimuotoisuuden vaalimisen suurvalta, koska kaikki jopa mitättömän pienetkin metsäkäsittelytkin vaativat metsänkäsittelyilmoituksen ja kaikki metsämme ovat sertifioidut. Suomessa täten kaikkein vähiten maailmassa on tarvetta olla huolissaan luonnon monimuotoisuuden katoamisesta. 

Mihin EU pyrkii? En keksi muuta syytä tähän kuin sen, että metsänsä jo hakanneet maat haluavat estää Suomen talouden menestymistä talousmetsiin kohdistuvilla mielettömillä suojeluvaatimuksilla. Siksi haluan aloitettavan keskustelun Suomen irtautumisesta EU:n jäsenyydestä.

Tämä ajatus voi tuntua kovalta. Mutta kova on EU:n uhkakin. EU:ssa ei haluta lainkaan tajuta, että Suomessa metsät ovat yksityisomaisuutta ja yksityisten kansalaistemme elinkenotoimintaa. Myös yhtiöiden ja talouskäytössä olevilla valtion omistamilla metsilläkin on erittäin suuri kansantaloudellinen merkitys. Elleivät valtion, kuntien ja seurakuntien metsät tuota hakkuutuloja, veronmaksajat veroissa maksavat automaattisesti metsätulojen menetykset, joita suojelutoimet merkitsevät. Tai sitten joudutaan heikentämään ihmisille tärkeitä palvelutoimintoja suojelun kustannusten seurauksina.

Haluan, että juhannuksen 2024 alla EU:n ministerineuvoston äänestyspäätökseen palataan itse asian vuoksi ja myös siksi, että yhden äänen varassa tapahtunut äänestysratkaisu perustui Itävallan vihreän ympäristöministerin omavaltaiseen toimintaan vastoin maansa hallituksen kantaa. EU:n ministerineuvostossa ministerit ovat maidensa hallitusten edustajia. EU:n parlamentissa tilanne on toinen, siellä mepit edustavat omia poliittisia taustayhteisöjään.

Suomelle ennallistamispäätös on kallis ja ennen kaikkea tarpeeton, koska asiat ovat parhaiten jo nyt kunnossa.


Ei kommentteja: